Inschrijven via Opvang Vlaanderen

Stap 1: Meld aan via Opvang Vlaanderen

Heb je interesse om jouw kindje in te schrijven in Molleke? Dan schrijf je eerst in op onze wachtlijst. Dit doe je met een aanvraag via Opvang Vlaanderen.

Inschrijven via Opvang Vlaanderen


In dit online platform kies je voor 'Gemeente Mol' en zoek je naar ‘Kinderdagverblijf Molleke’. Vervolgens start je de aanvraag.

Is je aanvraag in orde? Dan sta je op de wachtlijst.


Schrijf tijdig in

We raden je aan om tijdig in te schrijven. De wachttijden zijn momenteel minstens 12 maanden. Bovendien is de wachtlijst erg dynamisch en onvoorspelbaar. 


Heb je hulp nodig bij je inschrijving? 

Contacteer ons. We helpen je met plezier. 


Rondleiding 

Na inschrijving via Opvang Vlaanderen nodigen we je uit voor een rondleiding. We organiseren deze minstens 1 keer per maand. Samen met enkele andere nieuwe ouders, kan je een kijkje nemen in onze leefgroepen en onze werking. Er is ook steeds ruimte om vragen te stellen. 

Je vindt de beschikbare data na je inschrijving via de tool van Opvang Vlaanderen

Stap 2: Je staat op de wachtlijst

Na inschrijving via Opvang Vlaanderen word je opgenomen in onze wachtlijst. We respecteren de volgorde van deze lijst en houden bovendien rekening met voorrangsgroepen. Zoals wettelijk bepaald zijn ten minste 20% van de kinderen die wij op jaarlijks opvangen, kinderen uit deze voorrangsgroepen.

We geven absolute voorrang aan wie opvang nodig heeft om werk te zoeken, te houden of om een beroepsgerichte opleiding te volgen. Daarnaast geven we voorrang aan:

 • alleenstaanden,
 • gezinnen met een laag gezamenlijk belastbaar beroepsinkomen,
 • pleegkinderen die opvang nodig hebben,
 • kinderen uit kwetsbare gezinnen:
  • gezondheidsproblemen of nood aan extra zorg,
  • laag opleidingsniveau,
 • broers of zussen van kinderen die al in Molleke zijn,
 • uitbreiding van opvangmomenten van aanwezige kinderen,
 • kinderen van werknemers van Molleke.

Status van je aanvraag en plaats op de wachtlijst

Via het online platform Opvang Vlaanderen houden we je op de hoogte en laten we je weten wanneer er plaats is voor jouw kind.

Stap 3: Je krijgt een plaats toegekend

Na toekenning van een plaats betaal je een reservatievergoeding van €50. Op deze manier wordt de plaats voor jou beschikbaar gehouden. Na het beëindigen van de opvang, zullen wij deze vergoeding terug betalen. 

Een maand voor de opstart nodigt één van onze stafmedewerkers jou uit om op de opvang van jouw kindje voor te bereiden en de schriftelijke overeenkomst af te sluiten. Indien je in tussentijd nog vragen hebt, kan je steeds met ons contact opnemen. 

Huishoudelijk reglement

Naar top